Kuumenna portviini, viski ja rommi juuri alle kiehumispisteen.
Portviinin ja viinojen lämmetessä laita kardemumma, kanelitanko, mausteneilikka ja appelsiininkuori suodatinpussiin / harsokankaaseen.
Kun juoma on kuuma sytytä se varovasti palamaan tulitikulla ja kaada sokeri varovasti liekkiin ja anna palaa noin minuutin. Kun minuutti on mennyt sammuta tuli laittamalla kattilan kannen kiinni. Palanut sokeri antaa glögille persoonallisen ominaismaun.
Anna juoman jäähtyä kattilassa kannen alla noin kymmenen minuuttia ja lisää joukkoon kohdassa 2 valmistettu mausteseospussi sekä rusinoita ja manteleita oman maun mukaan.
Anna glögin jäähtyä kattilassa noin tunnin.
Siivilöi jäähtynyt glögi lasipulloihin ja kerää rusinat ja mantelit talteen.
Lämmitä glögi uudestaan tarjoiltaessa ja lisää halutessasi talteen keräämäsi mantelit ja rusinat.